John Willems

m 06 website kkl john willemsIn zijn keramisch werk onderzoekt John Willems de mens in al zijn hoedanigheden.
Deze andere mens wordt getoond in meerdere posities en op een welhaast onherkenbare manier. Het zijn geen portretten, beelden, of duidelijke figuren maar veeleer impressies die de kijker de ruimte geven voor reflectie en ontdekking van het werk. In eerste instantie is de kleur van het werk zeer herkenbaar, bijna invoelbaar. Het is de naakte huid met al zijn onregelmatigheden die het werk ook tastbaar maakt. Vervolgens leidt de vormgeving tot verwarring aangezien het werk nagenoeg plat is en niet refereert aan het traditionele beeld. Dit zet aan tot een uitdagende en intense beschouwing van het werk.

Op technisch vlak is deze serie het resultaat van een lange zoektocht. Het ontwikkelen van het concept, de vormgeving, de toepassing van de materialen, de opbouw van de objecten en het stookproces geven aan dat focus en doorzettingsvermogen essentieel zijn voor het creëren van oorspronkelijk werk.
De presentatie van het werk is onconventioneel; de afzonderlijke objecten lijken te zweven en krijgen daarmee een vluchtig karakter.
De menselijke hoedanigheid is veelzijdig en confronterend als het leven zelf.

John Willems
Heerstraat Centrum 1
6171HS Stein NL
0620186687

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.johnwillems.nl

Atelier bezoek na telefonische afspraak