Sodoo Art

Dawaa Huizinga Molom profielfotoDawaa Molom is een veelzijdige kunstenares die oorspronkelijk komt uit de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar. Dawaa maakt illustraties en keramiek beelden, waarin ze haar grote passie voor kunst goed weet te vertalen. Hierbij laat ze zich vooral inspireren door spiritualiteit en vrouwen. Dawaa weet als geen ander gevoelens, gedachten en belevingen om te zetten in kunstzinnige vormen.

Dawaa maakt beelden van vrouwen die elk hun eigen verhaal vertellen en soms lijken de beelden zelfs met elkaar te communiceren. Door haar Mongoolse afkomst is in al het werk van Dawaa de belangrijke spirituele relatie tussen mens en natuur zichtbaar. Kleine en grote emoties worden subtiel vertaald naar prachtige kunstzinnige beelden. In Mongolië neemt het boeddhisme een belangrijke spirituele plaats in. In de herfst van 1980 begon ze aan de Kunstacademie in Ulaanbaatar en in 1984 studeerde ze met haar serie keramiekbeelden “Vrienden” af. In juni van dat jaar exposeerde ze voor het eerst haar werk samen met haar ex studenten.

In 1985 deed Dawaa mee aan de International Artist Competitie in Moskou waar zij voor het eerst een prijs won in een kunstenaars competitie. Voor de 20-jarige kunstenares was dit een enorme stimulans om door te gaan met de richting die ze gekozen had.

Sodoo Art
Dawaa Huizinga-Molom
Morgensterstraat 18, 6133 VK Sittard
Telefoon: +31 6 12 96 89 94
website: http://www.molom.nl/index.php/en/

email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.